Rendelj hangyát a Jungle Ants készletedbe!

Nincs időd hangyát szedni? Rendelj online!

Ha Te inkább kihagynád a fergeteges kalandot, melyet a dolgozó hangyák begyűjtése során szerezhetsz, akkor rendelj a http://antshungary.com/ oldalról!

Elérhetőségek:
e-mail: antshungary@gmail.com
web: http://antshungary.com/
Facebook

Hogyan lesz hangyád az Jungle Ants-be?

Postai úton a képen látható módon kapod meg a 25-30 hangyádat. A kémcső végén víz van, melyet egy vatta zár el a kamrától. A hangyák kevés idejig bírják víz nélkül, ezért erre annak is érdemes odafigyelnie, aki maga szedi össze őket. A kémcsövet vattával zárják le, ezen keresztül kapnak a hangyák levegőt.

Ha nem sikerül betenni az összes hangyát a Jungle Ants-be, akkor azt zárjuk le, a kint maradt hangyákat pedig kémcsőbe tároljuk a feladástól számított maximum 5 napig. Őket egy arra alkalmas időpontban tegyük be a farmba, például amikor a bent lévő hangyák nagy része a járatokban tartózkodik vagy az összes hangya egy oldalra költözött.

A hangyák, amikor megszokják új helyüket elkezdenek ásni, mely általában maximum 1 óra. Azonban ha egy hangya két nap után sem ásott, nem érdemes vele tovább próbálkozni, tegyük vissza ugyanoda ahonnan szedtük őket.

A hangyákat megkülönböztetjük többek között úgy is, hogy monogyn (egykirálynős) és poligyn (többkirálynős) fajok, valamint monomorph (a dolgozók mérete közel azonos, nincsennek katonák) és polymorph (két hangya közt nagy méretbeli különbség is lehet) fajok. A hangyafarmba tenyésztett fajnak a királynője kb. 16 mm, monogyn és polymorph.

Kerülni kell a hangyák szállításánál azokat az anyagokat, amelyekben megfulladhatnak (pl. nylonzacskó), valamint közvetlen napfénynek is tilos őket kitenni tartásuk alatt is! A hangyák szeretik a sötét, árnyékos helyeket. A 25-30 Celsius fok közötti hőmérsékletet kedvelik a legjobban, de a szobahőmérséklet is megfelelő számukra. A helyük megválasztásánál ezeket a tényezőket vegyük figyelembe!

Ha túl sok zselét ásnak ki a hangyák, akkor azok egy részét kiszedhetjük. Az elhullott hangyákat belefogják temetni a zselébe, a fertőzések elkerülése végett. Javaslott azokat minél hamarabb egy pálcika segítségével kiemelni a zselével együtt. Ha hirtelen számottevő a hangyák elhullása, azonnal változtassunk a Jungle Ants elhelyezésén! A hangyákat nem kell sem nem etetni, sem nem itatni, mert a Jungle Ants-ben levő zselé biztosítja számukra a létfenntartáshoz szükséges vizet és tápanyagot.

A hangyák nőstények, dolgozók és katonák különböző arányban, de a hangyafarm nem alkalmas királynős kolóniák tartására. Természetes körülmények között egy dolgozó élettartama 2-6 év, míg egy királynőé 10-30 év is lehet.

A hangyák csípnek, harapnak, ezért nem szabad puszta kézzel hozzájuk nyúlni, védekezésképpen hangyasavra is számíthatunk tőlük. Egyes fajok fullánkkal rendelkeznek, melyeknek csípése még fájdalmasabb.

A hangyáknak nincs tüdejük, az oxigént a testük felületén található apró lyukak segítségével veszik fel. A Jungle Ants-be elegendő levegő jut be a zselétartály apró lyukain keresztül.