AquaDragons, az instant vízivilág

Fedezd fel az Aqua Dragon-ok rejtélyes világát! Ezek olyan vízi élőlények, amelyeket Te magad keltesz életre! Mindezt úgy, hogy vízi környezetbe helyezed az alvó állapotban lévő petéiket! Az Aqua Dragon-ok úgy néznek ki, mint valami háromszemű, hosszú farkú, szőrös sárkány, amelyek akár 2 centiméteresre is megnőhetnek! Boldogan úsznak és játszanak a csodálatos vízi világukban. Ha rendesen gondoskodsz róluk, akkor láthatod őket enni, növekedni, úszkálni és szaporodni is!

 

Az Aqua Dragon-ok a rákok családjába, azon belül az ún. sórákfélék (artemia salina) fajához tartoznak és ősidők óta jelen vannak bolygónkon. Petéiket a szárazság konzerválja, azonban vízzel érintkezve azok rögvest fejlődésnek indulnak. Ezt a folyamatot szakszóval kriptobiózisnak nevezzük. Ezek az apró lények akár 2 centiméteresre is megnőhetnek és 6 hónapra is kiterjedhet az élettartamuk.

Ez az elképesztő faj szinte varázslatos módon volt képes túlélni az elmúlt korokat. Ötféle módon képesek szaporodni és ezek között váltogatni, függően az életfeltételektől és élőhelyüktől. A nőstények hím egyedek nélkül is képesek szaporodni, ez az úgynevezett. szűznemzés (parthenogenesis); képesek még elevenszülni (viviparitás), petét rakni és a vedlést követően a petezsákjukban kikelteni azokat (oviparitás). A lerakott peték vagy egy bizonyos szárazságban eltöltött időszakot követően kelnek ki (késleltetett oviparitás) vagy az anya elpusztulását követően (necro-oviparitás).